Noutăți Conducere Contact


Bandaj resorbabil cu eliberare controlata de norfloxacin pentru vindecarea arsurilor (BurnHeal)
Status proiect: Finalizat
EN / RO
Despre Obiective Rezultate Diseminare Echipa Contact

      Obiectivul general al proiectului va fi adresat pe trei nivele (obiectivele specifice O1 – O3), începând cu obținerea fibrelor nanoporoase și terminând cu validarea produsului obținut prin teste pe animale experimentale. 

O1. Prepararea a trei fibre poroase chitosan încărcate cu norfloxacin și sigilate cu acid 2-formilfenilboronic, notate ca formulări candidat.

               Acest prim obiectiv va fi realizat în primele 12 luni de implementare a proiectului și constă în obținerea și caracterizarea formulărilor candidat.

O2. In vitro evaluation of the efficacy and safety of the candidate formulations. 

            Al doilea obiectiv al proiectului este evaluarea in vitro a performanțelor formulărilor candidat din punct de vedere al eficacității și siguranței (teste de biocompatibilitate in vitro, teste de biodegradabilitate, eliberarea in vitro a norfloxacinului, activitate antimicrobiană).

O3. Evaluarea in vivo a eficacității și siguranței formulării candidat pe modelele de șoarece cu arsură indusă.

        Cel de-al treilea obiectiv al proiectului constă în investigarea eficienței și siguranței formulărilor candidat pe modele de animale (șoareci experimentali), ca etapă necesară pentru transpunerea eficientă a rezultatelor de laborator în studiile clinice. Pentru acest obiectiv, vor fi selectate formulările candidat care au trecut testele de biocompatibilitate in vitro și testele de inhibare bacteriană. 

 

Diseminarea rezultatelor va fi o activitate care se va derula continuu pe toată durata implementării proiectului.

© 2024   Institutul de Chimie Macromoleculară "Petru Poni", Iași