Evenimente BioNanoTech

08.06.2023 Conferinţa Finală a proiectului cu titlul “BioNanoTech-Suport, Centru suport pentru proiecte Orizont 2020”

În data de 08.06.2023 a avut loc Conferinţa Finală a proiectului cu titlul “BioNanoTech-Suport, Centru suport pentru proiecte Orizont 2020”, (cod MySMIS: 107524), derulat prin Programul Operaţional Competitivitate, Axa 1 Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare (CDI) în sprijinul competitivităţii economice şi dezvoltării afacerilor, Actiunea 1.1.3 : Crearea de sinergii cu acțiunile de CDI ale programului-cadru ORIZONT 2020 al Uniunii Europene și alte programe CDI internaționale, Tip proiect: CENTRE SUPORT, cod apel POC/80/1/2/Crearea de sinergii cu acțiunile de CDI ale programului-cadru ORIZONT 2020 al Uniunii Europene și alte programe CDI international, Contract de finanţare nr. 241/27.04.2020 semnat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Conferința BioNanoTech a fost organizată în format hibrid și s-a bucurat de prezența a cca 140 de persoane. Câteva imagini de la eveniment:

                             
                             
              



19.05.2023 Invitație - Conferinţa Finală a proiectului cu titlul “BioNanoTech-Suport, Centru suport pentru proiecte Orizont 2020”

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm să participați, în data de 8.06.2023, la Conferinţa Finală a proiectului cu titlul “BioNanoTech-Suport, Centru suport pentru proiecte Orizont 2020”, (cod MySMIS: 107524), derulat prin Programul Operaţional Competitivitate, Axa 1 Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare (CDI) în sprijinul competitivităţii economice şi dezvoltării afacerilor, Actiunea 1.1.3 : Crearea de sinergii cu acțiunile de CDI ale programului-cadru ORIZONT 2020 al Uniunii Europene și alte programe CDI internaționale, Tip proiect: CENTRE SUPORT, cod apel POC/80/1/2/Crearea de sinergii cu acțiunile de CDI ale programului-cadru ORIZONT 2020 al Uniunii Europene și alte programe CDI international, Contract de finanţare nr. 241/27.04.2020 semnat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Conferința BioNanoTech este organizată, în format hibrid (participare fizică și on-line) și va avea loc la Iaşi, complex Palatul Culturii – Palas, sala Verdi (Strada Palas Nr. 7A, Iași 700015) începând cu ora 9.30 – Anexat aveți programul Conferinței.

Înscrierile sunt deschise până la data de 05.06.2023 la adresa bionanotech_suport@icmpp.ro

Vă Mulțumim !


Agenda Conferinta BioNanoTech


27.02.2023 Concurs pentru ocuparea unui post temporar vacant de Expert management proiect (specialist din străinătate)

Institutul de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” Iaşi anunță concurs pentru ocuparea unui post temporar vacant de Expert management proiect (specialist din străinătate) – cercetător în chimie/biochimie/chimie-fizică CS, în cadrul proiectului de tip POC H: “BioNanoTech-Suport, Centru suport pentru proiecte Orizont 2020”, acronim: BioNanoTech-Suport, cod MySMIS: 107524, apelul POC/80/1/2/Crearea de sinergii cu acțiunile de CDI ale programului-cadru ORIZONT 2020 al Uniunii Europene și alte programe CDI internaționale.

Expert management proiect (specialist din strainatate) - cercetator - proiect BioNanoTech
Nr. Tip document Data - Fisier
1. Anunt CONCURS - proiect BioNanoTech 27-02-2023 -
2. Anunt rezultate - selectie dosare 31-03-2023 -
3. Anunt rezultate interviu 06-04-2023 -
4. Rezultat final concurs 10-04-2023 -


07.12.2022 BioMat4CAST - Petru Poni Institute of Macromolecular Chemistry - Multi-Scale In Silico Laboratory For Complex And Smart Biomaterials

In data de 07.12.2022, ora 11.00 a avut loc lansarea oficială a proiectului Orizont Europa de tip ERA Chair: BioMat4CAST - Petru Poni Institute of Macromolecular Chemistry - Multi-Scale In Silico Laboratory For Complex And Smart Biomaterials în cadrul Institutului de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” (ICMPP) - Centru de Cercetări Avansate pentru Bionanoconjugate și Biopolimeri (IntelCentru), Iași,

BioMat4CAST este un proiect in valoare de 2.5 milioane Euro finantat prin programul Orizont Europa și are ca scop crearea unei echipe care să studieze Chimie Computatională in ICMPP sub indrumarea unui cercetător de prestigiu, dl. Prof. Dr. Aatto Laaksonen (Laboratorul Arrhenius, Universitatea din Stockholm, Suedia). Coordonatorul proiectului este Dr. Rusu Teodora.

                   
                   



Details video: Link



15.06.2022 Stagiu de pregătire complexa BioNanoTech Suport

In perioada 24-30.05.2022 Echipa BioNanoTech Suport a efectuat un stagiu de Pregătire Complexă la Brussels, Belgia, stagiu care a cuprins, printre altele, vizite de lucru la Consiliul European, intâlniri de lucru la Oficiul Roman pentru Știință si Tehnologie din Brussels, vizite de lucru la Parlamentul European si Parlamentarium, vizite la House of Europe si Experience Europe.

                             
                             
                             
              


See more of Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării - România on Facebook: Link


09.06.2022 Conferinţa Week of Innovative Regions in Europe (WIRE) 2022, ediţia a XII-a, Universitatea Paris-Saclay din Gif-sur-Yvette, Franţa

Echipa BioNanotech Suport , prin reprezentantii ei, dr. Teodora Rusu, dr. Raluca - Oana Andone si Tutunaru Andrei a participat la Conferinţa Week of Innovative Regions in Europe (WIRE) 2022, ediţia a XII-a, care a avut loc la Universitatea Paris-Saclay din Gif-sur-Yvette, Franţa, în intervalul 11-13.05.2022;

Conferinţa „Săptămâna regiunilor inovatoare din Europa” a fost organizată de Comisia Europeană sub egida Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene si este principalul forum de politică europeană pentru inovare și dezvoltare regională. Conferința a oferit o platformă pentru factorii de decizie politică, autoritățile publice, centrele de cunoaștere și întreprinderi pentru a discuta despre practicile, provocările și oportunitățile de cercetare și inovare (R&I) din regiunile europene, cu o viziune directă asupra programelor actuale și viitoare de finanțare ale UE.
Tema ediției din acest an a Conferinţei WIRE a fost "Către o Europă de vârf în inovarea revoluționară: dezlănțuirea potențialului regiunilor".
Aceasta a găzduit aprox. 30 de conferinţe şi mese rotunde/workshop-uri şi at urmări sinergii mai mari între acțiunile Uniunii Europene și cele ale statelor membre, concentrându-se pe prioritățile programului Orizont Europa 2021-2027, pe obiectivele sale principale și pe Spațiul european de cercetare.

                             
                   



06.04.2022 Sesiune on-line privind redactarea de propuneri de proiecte în Programul Orizont Europa - Parteneriat Academia Română - Academia de Ştiinţe a Moldovei (Republica Moldova)
Sesiunea II

In data de 06.04.2022 a avut loc a doua Sesiune on-line privind redactarea de propuneri de proiecte în Programul Orizont Europa - Parteneriat Academia Română - Academia de Ştiinţe a Moldovei (Republica Moldova).
Au fost discutate, elaborate si prezentate etapele pregatirii initierii propunerilor de proiecte, modalitatea de cautare a partenerilor in programul Orizont Europa si modalitatea de gestionare a consortiilor si notiuni de management in cadrul programului. Totodata, Echipa BioNanotech a prezentat care sunt greselile tipice in scrierea propunerilor de proiecte si modalitati de a asigura un management de success in cadrul proiectelor europene.

                                  


Articol complet: Link


24.02.2022 Sesiunea on-line privind redactarea de propuneri de proiecte în Programul Orizont Europa - Parteneriat Academia Română - Academia de Ştiinţe a Moldovei (Republica Moldova)
Sesiunea I

In data de 24.02.2022 a avut loc Sesiunea on-line privind redactarea de propuneri de proiecte în Programul Orizont Europa - Parteneriat Academia Română - Academia de Ştiinţe a Moldovei (Republica Moldova).
Sesiunea a fost destinata cercetătorilor din institutele de cercetare și universitățile din Republica Moldova, care sunt în procesul de pregatire a propunerilor de proiecte sau intenționeaza pe viitor să inițieze colaborări internaționale. Echipa BioNanoTech Suport a prezentat noutatile tehnice in programul Orizont Europa, elementele de noutate in ceea ce priveste regulile financiare si administrative comparativ cu programul Orizont 2020 si competitia noua de tip Widening. De asemenea, a fost prezentat proiectul SupraChem Lab, implementat cu succes in cadrul Institutului de Chimie Macromoleculara “Petru Poni” Iasi.

              


Articol complet: Link
08.10.2021 Sesiunea speciala de informare "Orizont Europa – competitii lansate"
Echipa BioNanoTech Suport a organizat in data de 08.10.2021 o Sesiunea speciala de informare “Orizont Europa – competitii lansate”, eveniment care a avut loc loc on-line in cadrul manifestarilor organizate cu prilejul Conferintei: “Progress in Organic and Macromolecular Compounds MACRO2021”.

In cadrul acestei Sesiun a fost prezentata structura si modul de organizare a programului Orizont Europa (notiunile de clustere si destinatii si organizarea noilor pachete de lucru) precum si principalele competitiile deschise. Sesiunea a beneficiat de experienta unor lectori deosebiti:
- Doamna Iulia Mihail, directoarea Oficiului Roman pentru Stiinta si Tehnologie ROST) din Brussels care a prezentat Misiunile din programul Orizont Europa.
- Dl Weiers Stefan, Coordonator al unitatii 'Widening ERA and Research Infrastructure Programming’ din cadrul EC DG for Research and Innovation, care a prezentat pachetul de lucru nr. 11 - Widening participation and strengthening the European Research Area.
Va prezentam programul detaliat al sesiunii unde puteti regasi si cateva din prezentarile sustinute.
Pentru intrebari sau informatii suplimentare va rugam sa ne contactati pe adresa e mail: bionanotech_suport@icmpp.ro

                        
                        



21.04.2021 Oportunitati de participare in programul Orizont Europa

Va prezentam programul detaliat al sesiunii unde puteti regasi si cateva din prezentarile sustinute.
Pentru intrebari sau informatii suplimentare va rugam sa ne contactati pe adresa e mail: bionanotech_suport@icmpp.ro

                        
                        



21.04.2021 Sinergii între fondurile proiectelelor de cercetare din Europa – experiența IntelCentru

Realizarea unor acţiuni complementare, aşa-numitele sinergii, între programele de finanţare europene reprezintă o adevărată provocare pentru perioada 2021-2027. Programul Cadru de Cercetare al Uniunii Europene, Orizont 2020 (2014-2020) a menţinut disparităţile între Statele Membre, iar măsurile de extindere a participării la Programul Cadru au fost fie inadecvate, fie insuficiente pentru Statele Membre.

Dr. Teodora Rusu, Coordonator BioNanoTech-Suport


Articol complet: Link     -     Articol fisier


12.02.2021 Programul Orizont 2020: o (re)sursă uriașă de dezvoltare, insuficient valorificată de cercetarea românească

Acad. Bogdan C. Simionescu, Vicepresedinte al Academiei Romane
12 Februarie 2021

Cel mai amplu program de cercetare și inovare al Uniunii Europene, Orizont 2020 (H2020) s-a încheiat în ultima zi a anului trecut. El a reprezentat pentru comunitatea CDI (cercetare, dezvoltare și inovare) europeană o oportunitate greu de imaginat înainte de lansarea sa. Început în 2014, H2020 a fost structurat pe trei piloni – provocări societale, excelență științifică, lider în sectorul industrial – şi a insistat pe dimensiunea europeană, încurajând interdisciplinaritatea, parteneriatele și creșterea implicării actorilor privați în CDI.

În câteva cuvinte, programul a însemnat finanţarea şi derularea unor proiecte de cercetare complexe, realizate de aproape 39 de mii de entități CDI europene (38.720 organizații unice, 156.440 participări în total), actorii principali fiind universitățile (23,26 mld. €), IMM-urile (17,11 mld. €), institutele de cercetare (15,21 mld. €), instituțiile publice (1,86 mld. €) și altele, finanțarea competitivă totală fiind de aproape 60 mld. € (59,74 mld. € contribuție netă UE, costuri totale de 74,83 mld. €).

Proiectele finalizate până în decembrie 2020 au generat aproape 100.000 de publicații științifice de tip peer-review și 2.500 de cereri de brevete și mărci.

Mai multe informatii: Link


25.11.2020 Project announcement - BioNanoTech Support Centre for European Projects

CELLULOSE CHEMISTRY AND TECHNOLOGY
Cellulose Chem. Technol., 54 (9-10), 1039-1040(2020)
BioNanoTech Support Centre for European Projects
PROJECT ANNOUNCEMENT
The cooperation between the European Framework Research Program and the Structural Funds has been a challenge for many years. An initial issue has been planning and taking regional strategic decisions by Member States, i.e. to foster excellence in smart specialised areas. In the case of Romania, the first steps in the development of synergies between Structural Funds and the Framework Program were made in the last programming period (2014-2020). At this point, the Centre of Advanced Research in Bionanoconjugates and Biopolymers within “Petru Poni” Institute of Macromolecular Chemistry has submitted and is implementing the project BioNanoTech Support Centre for European Projects – one of the first generation of projects financed by the Structural Funds in synergy or supporting Horizon 2020 projects.

Articol complet: Link


09.09.2020 Sesiune Informativa cu privire la noul program cadru European: ORIZONT EUROPA
Vă invităm să participați la evenimentul online de prezentare a noului program Orizont Europa, în data de 9 Septembrie 2020, începând cu ora 10:00. Evenimentul este organizat de către Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijinul centrelor suport:

- CESMIN - Centru Suport pentru cooperare europeană în micro‐ și nanotehnologii – INCD pt. Microtehnologie;
- BioNanoTech-Suport, Centru suport pentru proiecte Orizont 2020 – ICM Petru Poni;
- PREPARE - Centrul Suport Orizont 2020 pentru managementul proiectelor europene si promovare europeana – INOE.

Invitatia:

Pentru înscriere și pentru ultimele informații legate de acesta, vă rugăm să accesați:    Link Inregistrare

Conferinta incepe pe 09.09.2020 la ora 10:00 (am) pe adresa: https://imt.ro/CESMIN/event

                   

Vă rugăm sa completați formularul următor :     https://forms.microsoft.com/Pages/ResponsePage ...

Chestionarul de faţă are ca scop obţinerea opiniei comunităţii ştiinţifice faţă de tematicile-cheie din portofoliul parteneriatelor europene pentru cercetare din noul program cadru Orizont Europa. Vă rugăm să evaluaţi tematicile de mai jos în funcţie de potenţialul ştiinţific şi de impactul asupra societăţii româneşti pe care consideraţi că acestea le pot oferi. Răspunsurile dumneavoastră pot ajuta la definirea şi focalizarea priorităţilor de cercetare ale României în contextul cercetării europene.
Mai multe informaţii despre parteneriatele de cercetare şi inovare ale Comisiei Europene gasiţi la:
https://ec.europa.eu/info/horizon-europe-next-research-and-innovation-framework-programme/european-partnerships-horizon-europe_en

- Comunicare sesiune cu privire la noul program cadru european Orizont Europa

Prezentările susținute în cadrul manifestării pot fi consultate la adresa: http://www.research.gov.ro/ro/articol/5231/minister-comunicare-eveniment-online-de-promovare-orizont-europa-2021-2027-organizat-de-centrele-suport-finan-ate-de-ministerul-educa-iei-i-cercetarii

 
„Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

DESPRE
CERCETARE
COLABORARE
NOUTATI
Lab Materiale International Media
Raport anual   Regional Evenimente
Strategie   Parteneriate Newsletter
Management     Programe