Abstract:

     Imbatranirea sistemelor polimere implica diferiti factori: naturali (lumina, caldura, umiditate), structurali si accidentali (impuritati, procese de oxidare produse in timpul fabricatiei), toti acestia fiind capabili sa reduca semnificativ durata de viata a materialelor.

      Mecanismele degradarii polimerilor sunt foarte complexe. Astfel, ei pot initia reactii de fotoreticulare sau reactii foto-oxidative insotite de descresterea gradului de polimerizare, cresterea polidispersitatii si formarea structurilor chimice capabile sa modifice proprietatile polimerilor.

      Prezentul proiect vizeaza cresterea nivelului cunostintelor in investigarea efectului factorilor externi asupra stabilitatii sistemelor polimerice multicomponente.

      Se urmareste sa se creeze un grup de cercetare  (format din 4 cercetatori cu experienta si 3 doctoranzi)  focalizat pe achizitia de date experimentale si elaborarea de teorii originale pentru a explica pierderea performantelor sistemelor polimerice in timpul expunerii la factori de mediu controlati si prezicerea duratei de viata.

      Se considera ca rezultatele stiintifice obtinute, vor fi comparabile cu cele deja existente la nivel mondial, si vor contribui la cresterea vizibilitatii internationale a activitatii  cercetarii romanesti. Rezultatele preconizate vor contribui la finalizarea tezelor de doctorat de catre tinerii doctoranzi inclusi in echipa de cercetare.

 

 

 

MN

ANCS

CNCS

UEFISCDI


Raport stiintific 2011Raport stiintific 2011

Raport stiintific 2012Raport stiintific 2012

Raport stiintific 2013Raport stiintific 2013

Raport stiintific 2014Raport stiintific 2014

Raport stiintific 2015Raport stiintific 2014

Raport stiintific sinteticRaport stiintific sintetic

Raport stiintific sintetic 2011-2016Synthetic scientific report 2011-2016(ro)

MoDeSt 2016MoDeSt 2016

 

 

 
Designed & Maintained by Click NET SOLUTIONS